SJ Hbis udleveret & PF trykprøve

Det er nu efterhånden et stykke tid siden vi har lagt en nyhed på vores hjemmeside, men det betyder ikke der intet sker i Dekas.

I sidste uge landede vores 2. serie af SJ Hbis-vognene i butikkerne – det drejer sig om varenr. 872207-10, der alle er leveringsklar. På trods af vognene er svenske så har alle varianterne været igennem Danmark.

For et par uger siden modtog vi male og trykprøve på PF-vognene, og disse er godkendt, og serie produktionen er i gang. Vognene forventes afsendt fra fabrikken pr fly medio oktober og i butikkerne i slutningen af oktober 2020. Har du endnu ikke bestilt dit eksemplar er det en god idé at gøre det hos din
Dekas forhandler.

DK-873003

Mens vi venter på at PF’erne dukker op, tegner vi på livet løs på nye projekter, både til Danmark og Sverige – men mere om det senere.

Svenske efterårsnyheder

I går ankom søfragten med de sidste SJ Q12/Uh tankvognene – som nu er lagervare igen.

I forbindelse med det, har vi fået trykt en svensk efterårsflyer der kommer i butikkerne i næste uge, der indeholder tankvognene og et par nyheder, der er til udlevering i efteråret/vinteren 2020.

Nyhederne er:

  • VIDA TMX 1024
  • Tågkraft TMX 1042 i blå, som den kører i dag
  • Tågkraft TMX 1033 i orange

Se de nye lokomotiver

Alle TMX forventes udleveret i december 2020.

Ud over det kommer et nyt oplag SJ Hbis, med andre numre, andre placeringer af nummer plader, og andre gavle. De nye SJ Hbis vognene, der er i butikkerne i starten af september.

Flyeren vil være i trykt udgave hos forhandlerne fra i næste uge.

Ny vognserie – DSB PF / PFR

Vi har i den forgangene uge på vores Facebook-side, løftet sløret for en nyhed, der kommer til at trille på de danske modeljernbaner i slutning af 2020. Det drejer sig om den mest typiske danske åbne godsvogn fra
1950’erne og 60’erne – DSB litra PF / PFR.

Vi har modtaget første prøvestøbning af vognen, som kan ses på billedet herunder.

Vognene er ligeledes blevet oprettet her på siden.

De fleste forhandler har i denne uge modtaget en produktflyer med oversigt over varianterne der udkommer, samt en kort historisk gennemgang af vognene – ligesom ved IGK vognene så er det Ulrik Tarp Jensen, der har skrevet den historiske gennemgang.

Vi forventer at vognene bliver udleveret i løbet af 4. kvartal 2020.Nye tankvogne og IGK udlevering i juli

Vi har i dag oprettet to nye produkter, det drejer sig om 2 nye udgaver at vores 24cbm Einheits tankvogne.

DK-871016: DSB ZE 503 298, JAF
DK-871017: 21 RIV 86 DSB 720 2 831-9, SHELL

Vognene ankommer her til Albertslund ca 15/6 sammen med ca. halvdelen af de producerede SJ Q12 tankvogne (DK-871020~23), og herefter udleveres de forudbestilte vogne til forhandlerne. 

Vores IGK vogne (DK-872101~10) er afsendt fra fabrikken i Kina i sidste uge pr. søfragt. Priserne var i sidste uge så høje at vi ikke så anden vej end at sende dem hjem med søfragt. Vognene er læsset på et skib, og forventes at ankomme hos os i uge 28. 

I mellemtiden har vi trykt en flyer med vognene – med billeder af de færdig producerede vogne. På den anden side af flyeren har Ulrik Tarp Jensen, skrevet en sammenfattet historie over vognene. Flyeren kan afhentes hos din Dekas forhander, eller downloades her på siden.