GODT NYTÅR

Det er efterhånden blevet en tradition at jeg hver år skriver lidt om hvordan året er gået i Dekas, og hvad vi satser på fremtiden bringer – og det kan kun blive bedre og lysere!

Året startede egentlig ganske godt, og vi valgte at udvide medarbejderstaben med en til – Martin, der startede 1 marts 2022. Men samtidig blev Ukraine invaderet….

Selvom vi hverken har produktion eller samhandel med østlandene havde det sin indvirkning, da US dollaren – som vi afregner værktøjer og vare i – steg kraftigt (ca 20%), og der samtidig skete et stop i købelysten rundt om i Europa. Købelysten genfandt sig dog efter et par måneder, og de varer vi fik hjem har alle solgt rigtigt godt – hvilket jeg gerne vil takke alle forhandler og slutkunder for.

Samtidig har Kina kørt med hårde Corona restriktion, og gjorde at udskibning af vare fra fabrikken til stadighed blev forsinket – og stadig er det. Her op imod nytåret er det dog lysnet og jeg håber meget at vi i 2023 kan komme op i normalt tempo igen.

Desværre var en af følgevirkninger, af alle de førnævnte problemer, at vi igennem 2023 praktisk taget har fået meget få OEM ordre på nye produkter. Hvilket har haft sat virksomheden under endnu større pres – en stor del af vores daglige indtægt kom nemlig fra OEM.

Så det har på ingen måde været det letteste år at være ejer af Dekas, og det har da også givet en del søvnløse nætter når regningerne hobede sig op.

Nu kan man jo vælge at bruge alt dette her destruktivt, eller til at ændre retning – og jeg har valgt det sidste.

Gennem 2022 har vi deltaget på et betydeligt antal messer, og her blev vi meget godt modtaget som regel med et ønske om flere Dekas modeller. Det medførte at i september, da Allan besluttede at stoppe i Dekas, at jeg skrev ud at Dekas i fremtiden droslede ned for OEM og fokusere mere på Dekas egne produkter. Det kræver dog at vi både skaber økonomi til at kunne investere i flere nye støbeforme, samt at vi får en bedre lager logistik.

Derfor starter vi det nye år – 2023 – med at flytte. Vi flytter fra Adeo kontorhotel i Albertslund, til Reskavej 6 i Korsør (i C&P inspektions bygning) i løbet af februar. Her har vi fået lokaler der passer mere til det vi skal i fremtiden – dvs. større og bedre lagerfaciliter og et mindre kontor, og meget tættere på min privatadresse i Slagelse.

Samtidig har jeg sagt farvel til medarbejderne – dvs. at pr ultimo marts er jeg alene i Dekas – Ulrik Tarp Jensen hjælper dog stadig med research og historiske tekster. På den måde har jeg kunne sikre at der til stadighed kan komme nye Dekas modeller på markedet – også selvom der opstår forsinkelser og det måske sælger lidt langsommere, for jeg skal ikke hver d. 1 samle et ikke ubetydeligt beløb sammen til lønninger.  

Så midt i al denne omvæltning ser jeg meget positivt på fremtiden.

….og jeg glæder mig til 2023.

Godt nytår til jer alle.

Kasper Bang Jensen
Ejer

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.