Godt nytår – tilbageblik på 2017

Nu er 2017 ved at gå på held, og jeg kigger tilbage og tænker hvor pokker blev det her år af, tiden går virkelig stærkt når man har travlt – og vi har til alt held meget at lave i Dekas.

2017 blev et transformations år for Dekas, fra en lille virksomhed der næsten kun producerede for en kunde til en virksomhed med flere kunder i Europa og med en større distribution til de danske modeltogsforhandlere.

Hvis vi starter med det sidste, så overtog vi pr første januar importen af PECO i Danmark, pr 1 februar fulgte Heki og pr 1 marts Uhlenbrock. Alle tre mærker var desværre ret forsømte i det danske marked og med noget benarbejde, inklusiv at opbygge et lager i DK, er det lykkes at få et salgsflow i gang der både overstiger hvad vi og de tre firmaer havde forventet – så en stor tak til alle forhandler og slutkunder for det. Vi ved godt at vi endnu ikke har et fuldt sortiment lager af alle produkterne, da det kræver desværre en større kapital binding – så vi har opbygget lager med de ting som der løbede bliver bestilt fra forhandlerne, og kan som regel klare dag til dag leveringer på de mest gængse ting. Vores lager bliver dog løbende udbygget men da det sker for egne og ikke lånte midler tager det tid.

Vores OEM del (udvikling/produktion af modeller for andre) har også taget et skridt videre – egentlig blev de første spadestik til dette taget i 2016, men her ved slutningen af 2017 kan vi se at vores udenlandske OEM kunder nu begynder at have marioteten i ordrebogen – således er vi nu underleverandører til modeltogsmærker i Danmark, Sverige, Tyskland, Holland og England. Alt dette medfører at virksomheden og arbejdsgangen i virksomheden ændre karakter, og efter et bumpy efterår, ser det ud til at alt er ved at finde sit leje.

I år fik vi også udsendt vores Exclusive model af OHJ BDn vognene. Det er sådan set gået meget godt med salget af vognene, men ligesom med løsdelene må det konstateres at projektet er et interesse projekt der ikke har kastet det store økonomiske af sig. Vi regner dog med at udsende nogle nye modeller i 2018 i Dekas regi – hvad, hvordan og hvorledes er dog endnu ikke besluttet.

Vi har efterhånden fundet os til rette i vores lokaler på Herstedvang 8, der nu danner basen for virksomheden, mens der på personalesiden er der sket lidt. Matthew valgte pr 1 december at stoppe, da han havde fået for travlt på studierne. Samtidig kom Allan tilbage som deltidsmedarbejder, og hvis alt går som det ser ud til kommer han i lærer i Dekas som Teknisk Tegner pr februar 2018. Tommy fejrede pr 1 november sidst første år i Dekas, og de tanker nogle gjorde sig om hvad han dog skulle lave hos Dekas er gjort til skamme – der har været rigeligt med opgaver til både at holde ham beskæftiget og udfordret ham.

Alt i alt tegner fremtiden godt for vores lille virksomhed.

Godt Nytår til jer alle.

5c419364b3-KBJ identity